SCUDO

A SCUDO különleges, aminosav- és glükózsavbázisú lombtrágya aktívréz- (9% Cu) és aminosav- (3,4%) tartalommal. A SCUDO-t 100% növényi enzimatikus hidrolízissel (sörgyártási technológia) állítják elő.


A szerves nitrogén és aminosavval együtt kijuttatott rézkombináció hatására a növény természetes ellenálló képessége jelentősen növekszik. Az aminosav azonnal felszívódik a lombon keresztül, és vele együtt a réz a szállítószövetekbe jut. A réz nem a lombfelszínen, hanem a szövetekben fejti ki hatását, ennek köszönhetően gomba- és baktériumos betegségek nem képesek a növényen megtelepedni.

ADAGOLÁS (lombtrágyaként): 1-2 l/1000 l víz
Szőlőültetvényekben: lombon keresztül 1-3 l/1000 l víz (2-3 alkalommal, 10-12 napos ciklusban ismételni)
Gyümölcsültetvényekben: lombon keresztül 0,75-1,5 l/1000 l víz (2-3 alkalommal, 10-12 napos ciklusban ismételni)
Kertészeti növények: lombon keresztül 0,5-1,5 l/1000 l víz (2-3 alkalommal, 10-12 napos ciklusban ismételni)
Palántanevelés: 0,5-0,75 l/1000 l vízben
A kezeléseket minden esetben az esti vagy a hajnali órákban kell elvégezni. A Scudo a leggyakrabban használt növényvédő szerekkel, műtrágyákkal keverhető, kivétel a rézzel nem kompatibilis termékek.
Összetétel:
Aktív réz, vízoldékony (Cu)9%
Szerves nitrogén 3%
Növényi eredetű aminosav 3,4%
pH (1:5) 9.0